otrdiena, 2012. gada 28. februāris

Jaunumi DVD...

Dokumentāla filma par to bērnu likteņiem, kuri padomju terora gados bija deportēti no Baltijas jeb arī dzimuši izsūtījumā. Angļu, krievu, lietuviešu val.
Filma „Seržanta Lapiņa atgriešanās" mūsdienu realitāti rāda latviešu kino neierasti vieglā un humorpilnā veidā. Filmā četru rīdzinieku dzīves savijas negaidītu notikumu virpulī. Galvenās lomas atveido Jaunā Rīgas Teātra trupas kodols - Andris Keišs, Guna Zariņa, Vilis Daudziņš, Gatis Gāga, Kaspars Znotiņš, Baiba Broka, kā arī dziedātāja Lily. Filmas režisors ir Gatis Šmits. Izrāde „Tas notika ar viņiem" kalpoja par iedvesmu „Seržanta Lapiņa atgriešanās" scenārijam. 
LUPATIŅI ir animācijas projekts pašiem mazākajiem. LUPATIŅI ir stāsti par četriem auduma bērniņiem -- Zeķīti, Cimdiņu, Lakatiņu un Spilventiņu, kuri dzīvo skaistā audumu mājiņā un iepazīst pasauli. LUPATIŅI lieliski prot spēlēties, bet daudz kas cits viņiem vēl jāiemācās -- kā uzvesties pie galda, kā dalīties un mainīties ar rotaļlietām, kā iet vannā. Tas šķiet vienkārši tikai pieaugušajiem, bet ne mazajiem LUPATIŅIEM. Izmantojot savu bērna pieredzi un izpratni, rotaļu un iztēli, viņi mēģina tikt galā paši, bet, kad ar to ir par maz, palīgā nāk gudrais, pieaugušais Kaķis.  Filmu var skatīties arī angļu val.
Filma vēsta par trīsdesmitgadīgo Beatrisi (Rēzija Kalniņa), kura visu mūžu „peldējusi pa straumei”, nespējot pieņemt patstāvīgus lēmumus un balstot savu dzīvi attiecībās, kas viena pēc otras brūk kā smilšu pilis. Beatrise pārvērtē pagātnes notikumus un saprot, ka laimīga kļūs tikai tad, kad savas dzīves izvēles sāks izdarīt pati, nepaļaujoties uz apstākļiem, jūtu ilūzijām un skaistiem vārdiem, bet vienīgi uz sevi. Angļu, krievu subtitri.
Studiju Screen Vision, Latsfilma un Lats Film AB kopprodukcija ar Nacionālā Kino Centra, Media Plus, Svenska Film Institute un Rīgas Kinostudijas atbalstu.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru