trešdiena, 2012. gada 11. aprīlis

Jaunumi aprīlī...

Grāmatā "Ticības bioloģija" aprakstīti molekulārie ceļi, kas savieno prātu ar ķermeni, ļaujot mūsu domām un uzskatiem ietekmēt ķermeņa funkcijas un procesus. Šis izdevums sniedz atbildes uz daudziem jautājumiem ne vien par dzīvības rašanos, bet arī tās fizioloģiskajiem procesiem un vietu mūsdienu pasaulē.
Grāmatas apakšvirsraksts „Šūnu pasaules noslēpumi" ietver gan jau atklāto, gan vēl atklājamo.
Grāmata stāsta par augsto modi, prêt-à-porter apģērbiem un ielu stilu, noderēs ikvienam, kas interesējas par apģērbu. Tā ir gan izsmeļoša uzziņu literatūra, gan aizraujošs stāsts par modes vēsturi, gan noskaņu un iedvesmas avots.
Šajā grāmatā apkopoti Inas Druvietes zīmīgākie plašam lasītāju lokam domātie raksti un intervijas, ļaujot atsaukt atmiņā aizvadīto gadu norises Latvijas sabiedrībā un valodas politikā.

Grāmata ir metodisks un praktisks līdzeklis pedagogiem un studentiem, organizējot pētniecisko darbību dabaszinātnēs (ar akcentu ķīmijā) pamatskolā. Veiktais pētījums un ekspertu slēdzieni ir īpaši aktuāli mūsdienu izglītības satura reformai, pārejot uz jauno dabaszinātņu standartu, kā arī pārejot uz zinātpratību, kas akcentē skolēnu izziņas darbību faktu materiāla apguves vietā. Līdz ar pētniecības metodes izklāstu autore piedāvā plašāku redzējumu metožu izvēlei, skolēnu motivācijai veikt pētījumus un eksperimentēt praksē.
Grāmata paredzēta pamatskolu skolēniem Latvijas vēstures kursa apgūšanas sākumam. Grāmatā ietvertas ziņas gan par to, kas ir ģimene, tauta un Dzimtene, gan arī par to, kā dzīvojuši mūsu priekšteči, sākot ar pirmajiem ienācējiem mūsu zemē pirms daudziem gadu tūkstošiem, un beidzot ar Latvijas teritorijas iedzīvotāju etnisko sastāvu, sadzīvi, materiālo un garīgo kultūru 12. gadsimtā. Tekstā iekļautas arī ziņas par mums radniecīgajām senajām baltu tautām, kā arī par tuvākajiem kaimiņiem – Baltijas somiem, skandināviem un slāviem. Autora tekstu papildina vēstures avotu un daiļliteratūras darbu fragmenti, ilustrācijas, kartes un shēmas. Katras tēmas beigās ir jautājumi un uzdevumi, bet nodaļas nobeigumā – kopsavilkums.