piektdiena, 2015. gada 27. marts

Jaunumi


Darbs  veltīts  aktuālai  problēmai  –  skolēnu  pētnieciskās  darbības  attīstībai ģeogrāfijas  mācību  procesā  skolā.  Izglītības  pārmaiņas  tiek  skatītas,  ģeogrāfijas
mācību  priekšmetam  attīstoties  un  veidojoties  mūsdienu  skolā  Latvijā  dažādu pasaules  pedagoģisko  koncepciju  ietekmē.

INĀRAS ŠTEINBERGAS "ES SPĒLĒŠU TEĀTRI!" lugu TREŠA grāmata.Tajā atradīsit 10 jaunas ludziņas, rotaļas, gardzejoļus un 30 dziesmiņas. Pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni varēs izbaudīt pavasara un rudens cikla svētkus- gan LIELDIENAS, gan MĀRTIŅUS un MIĶEĻUS.
Grāmata noderēs, kā izziņas avots cilvēkiem bez iepriekšējām zināšanām par krāsu iedarbību, kā arī attīstīs lasītāja intuīciju un praktiskās iemaņas krāsu izvēlē ikdienā. Tā ir iespēja iepazīties ar krāsu simboliku, atšķirībām, nozīmi un interpretāciju dažādās kultūrās un reliģijās. Turklāt krāsām piemīt arī terapeitiskā iedarbība - tās ir nozīmīgs psiholoģisks faktors. Grāmatas praktiskā puse atspoguļo krāsu izvēles īpatnības apģērbā, interjerā, dizainā un reklāmā, īpašu uzmanību pievēršot to optiskajai un emocionālajai ietekmei uz cilvēku.
Lieliski padomi, kā izgatavot asprātīgas un oriģinālas dāvanas draugiem, un ieteikumi, kā, piemēram, pārsteigt un iepriecināt mammu “Mātes dienā” un tēti “Tēva dienā”, kā paša spēkiem izveidot spēli, darināt rotaļlietu, izgatavot košu dekoru dārzam vai mīļu nieciņu rakstāmgalda izdaiļošanai.
Grāmata ir praktisks materiālu apkopojums, lai palīdzētu attīstīt prasmi atšķirt grafiski līdzīgos burtus P, B, D (p, b, d), sākot no burtu mācīšanas pirmsākumiem līdz saistītai runai. Krājums paredzēts skolotājiem logopēdiem pirmsskolas izglītības iestādēs, sākumskolās, speciālajās skolās, pirmsskolas skolotājiem un ieinteresētiem vecākiem. Artas Mucenices datorgrafika.
Dziesmas un rotaļas pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem
Šī grāmata ir rūpīgi sastādīts mācību kurss visiem, kuri vēlas apgūt izsmalcināto kaligrāfijas mākslu. To izmantojot, ikviens burtu pa burtam un vilcienu pa vilcienam spēs iemācīties dažādu alfabētu pamatprincipus, kas izklāstīti koncentrētās, rakstības tehniku pilnveidojošās nodarbībās.
Grāmata bez vienkāršām dokumentu formatēšanas lietām, īpaša uzmanība tiek veltīta garo dokumentu (referātu, kursa un studiju darbu, diplomdarbu u.c.) maketēšanas automatizācijai un apskatītas tādas tēmas kā: teksta formatēšana, pielietojot stilus, dokumentā ievietoto objektu automātiskā numerācija un atsauču izveidošana, literatūras avotu saraksta automātiskā izveidošana un ievietošana, kā arī atsauču ievietošana, satura rādītāja ievietošana un sērijveida dokumentu sagatavošanas pamatlietas.