pirmdiena, 2013. gada 2. septembris

Grāmatu jaunumi

Grāmata "Cāļa zupa dvēselei: laimes meklējumos" piedāvā dažādu cilvēku stāstus par to, ko viņiem nozīmē laime. Vieniem tā ir aizraušanās ar vaļaspriekiem, rūpes par cilvēkiem un dzīvniekiem vai darbs, kas sniedz gandarījumu. Citi laimi iepazinuši ciešanās, grūtībās, smagās slimībās un cīņā ar dzīves nedienām. Tomēr visiem stāstiem kopīga ir atziņa, ka laime neslēpjas ne bagātībā, ne lietās, ne bezrūpīgā dzīvē. Laimes avots ir atvērta dvēsele, kas prot priecāties ne vien par mērķi, bet arī par ceļu uz to. Gāmata "Cāļa zupa dvēselei: laimes meklējumos" palīdzēs ikvienam saskatīt laimes mirkļus ikdienišķās lietās un notikumos, kurus ikdienas steigā un stresā neievērojam vai palaižam garām.   
Svinot savu apaļo jubileju, Līga Blaua sev un lasītājiem sarūpējusi dāvanu – jau piekto sarakstīto     grāmatu. Šajā grāmatā autore atklāj izcilu Latvijas kultūras personību dzīves līkločus.
Šoreiz grāmatā par rakstniekiem un to darbiem, aktieriem un režisoriem. Arī par cilvēkiem, kuru likteņi autori īpaši uzrunājuši. Grāmata  ikvienam, kas jau pazīst Līgas Blauas īpašo rokrakstu un tiem, kam šī tikšanās būs pirmā.


Grāmata piedāvā ielūkoties Otrā pasaules kara frontēs tapušās sešās latviešu karavīru dienasgrāmatās. Trīs to autori karoja Padomju Savienības karaspēkā un trīs – Vācijas bruņotajos spēkos. Viņi visi kopā mums rada stāstu pa latviešu karalaika ikdienu Otrā pasaules kara frontes abās pusēs. Tā ir dzīve kara izraisītajā sociālajā katastrofā, kad daudzi civilizācijas likumi vairs nepastāv, bet cilvēcība, dzīves alkas, māju un Latvijas vērtība iegūst īpaši spilgtu veidolu.
Otrajā pasaules karā abās frontēs karoja vairāk nekā 200 000 Latvijas iedzīvotāju, no viņiem dzīvību zaudēja gandrīz puse. Pārsvarā karā gāja bojā jauni cilvēki, kuri vēl nebija nodzīvojuši pusi cilvēkmūžam atvēlētā laika, kurus mājās gaidīja sievas, draudzenes, mazi bērni un vecāki. Grāmata ir veltījums Latvijas Otrā pasaules kara paaudzei.

Kara beigās grāmatas autors, bijušais leģionārs Jānis Zemītis pēc bēgļu gaitām un pavadītā laika nometnēs Vācijā palika dzīvot Rietumvācijā un strādāja par ārstu. Viņa pierakstus pirms dažiem gadiem gluži nejauši atrada dēls Andris. Pēc konsultācijām ar Okupācijas muzeja vēsturniekiem radusies doma dienasgrāmatu izdot, un tagad tā nonākusi pie lasītājiem.

Grāmatā atklāts latviešu dzimtas liktenis uz vēstures notikumu un cilvēcisko kaislību fona. Īpašu klātbūtnes sajūtu piešķir vēstījums dienasgrāmatas formā, kā arī vispārcilvēciskajām vērtībām veltītās filozofiskās atkāpes. Darbība risinās aizpagājušā un pagājušajā gadsimtā skaistākajās Latvijas vietās – Vecpiebalgā, Rīgā, kā arī ārpus mūsu dzimtenes robežām.

Apaļo bumbuļu laiks ir beidzies – tie taisa revolūciju un maina formu!

Ierastie dzijas bumbuļi pārvēršas par dzīvniekiem, augļiem, jautriem priekšmetiem un modes aksesuāriem!
Atklāj jaunus un radošus risinājumus dekoratīvo dzijas bumbuļu mākslā, iepriecinot gan sevi, gan citus. Gan mazs, gan liels būs sajūsmā par iespēju darboties ar vilnas dziju, no bumbuļiem uzburot jaunu pasauli! Grāmatā “Dekoratīvie dzijas bumbuļi mazajiem māksliniekiem” atradīsiet izsmeļošus aprakstus, kas papildināti ar zīmējumiem un košiem attēliem, tie radošo procesu atvieglo vēl vairāk un bumbuļu mākslu padara saprotamu un pieejamu ikvienam.
Šīs grāmatas mērķis ir iemācīt lasītājiem lietot senos Visuma likumus. Katrs, kurš to izlasīs, varēs kļūt par savas realitātes apzinātu radītāju. Jūs sapratīsiet, ka KATRU dzīves situāciju mēs radām paši! Zināms, ka likumu nezināšana neatbrīvo no atbildības. Pēc grāmatas izlasīšanas un pārdomāšanas jūs pamanīsiet, ka jūsu dzīvē sāks notikt pārsteidzošas pārmaiņas, kas nesīs prieku, veselību un mīlestību! Tulkoja Inta Zaļkalna, Līvija Mukāne un Sandra Fridrihsone.