ceturtdiena, 2012. gada 17. maijs

Rīgas skolu bibliotekāri Kuldīgā

Rīgas skolu bibliotekāri 11. maijā devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Kuldīgu - Kuldīgas alternatīvās sākumskolas bibliotēku un V. Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijas bibliotēku.
Skola gaida visus viesus...
V.Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijas bibliotēkas telpās
Skolu rotā gan skolēnu darbu zīmējumi uz sienām, gan skolas absolventu bildes...
Skolai ir bagāts skolas muzejs
Kuldīgas galvenā bibliotēka
Kuldīgas galvenā bibliotēka var lepoties ar jaunajām telpām, kas ir ierīkotas bijušajā sinagogas ēkā un tagad kļuvis ne tikai par mūsdienīgu, plašai sabiedrībai pieejamu kultūras un informācija vietu, bet arī par pievilcīgu tūrisma objektu.
Šeit var ne tikai ērtos dīvānos lasīt grāmatas un presi, bet arī...
izmantot interneta pakalpojumus. Kā arī bērni var lietderīgi pavadīt brīvo laiku.
Bibliotēkai ir arī sava izstāžu zāle, kur var apskatīt Kuldīgas mākslas skolas audzēkņu darbu Pavasara izstāde.


Bibliotekāriem tika dots arī brīvais laiks, lai varētu izbaudīt pavasari Kuldīgā.

Grāmatu maiņa...


Ir izveidots Rīgas skolu bibliotekāriem e-pasts: www.inbox.lv . Parole un lietotāja vārds ir nosūtīts uz skolu e-pastiem. Ja tas nav saņemts vai ir radušies par to jautājumi lūgums rakstīt uz e-pastu: inese.kupfere@riga.lv.

E-pastā varam sarakstīties par grāmatām, kuras vēlētos uz kādu laiku aizņemties no citas skolas bibliotēkas. Var arī rakstīt par citām tēmām jautājumus, atzinības vārdus utt.

Lūgums e-pastā ierakstīt kontakt informāciju, lai apmaiņa noritētu ātrāk un veiksmīgāk.

otrdiena, 2012. gada 15. maijs

Jaunie DVD

Rīga: arhitektūra un mūzika. Rīga - jūgenstila galvaspilsēta, Baltijas jūras pērle - pilsēta ar savu neatkārtojamu šarmu, bagātu vēstures un kultūras mantojumu. Pastaigājoties pa šaurajām Vecpilsētas ieliņām, Jūs jutīsities kā arhitektūras muzejā. Šeit var ieraudzīt namus, kas celti dažādos laikos un dažādos stilos, piemēram, gotiksā vai klasiskā, kā arī Jūgenstilā celtajiem namiem. Šī filma jums ļaus izstaigāt klasiskās mūzikas pavadījumā vecpilsētas ieliņas no jauna.

Tallinas vecpilsētas burvība. Torņi, vecpilsētas mūris, arhitektūras pieminekļi un maksla 14.-17. gs.
Latvija: skaistākās vietas. Dabas parki, vēstures un arhitektūras pieminekļi, viduslaiku pilsdrupas un Rīga - Jūgenstila galvaspilsēta.
Oskars dzīvo parastā jūrmalciemā, bet negrib vairs pakļauties ne tēva diktātam, ne veciem ieradumiem – viņš sapņo par lieliem, jauniem tīkliem, leduspagrabu un visu zvejnieku neatkarību no zivju uzpircēja. Sākumā gan Oskara plāniem neviens netic, izņemot dzīvespriecīgo dēkaini Fredi, un tieši ar viņa palīdzību Oskars uzbūvē jauno murdu, izcīnot pat veco zvejnieku atzinību. Filmas stāstā ir arī mīlestība un nodevība, kolorīti zvejniekciema tipāži un tautiskas ziņģes, kas sen jau folklorizējušās.
Boriss ir cars, bet pievēršas jautājumam, ar ko sastopas katrs no mums – par cilvēka rīcības sekām.