pirmdiena, 2012. gada 1. oktobris

Jaunumi angļu valodas speciālistiem

Esam saņēmuši dāvinājumu no izdevniecības Pearson Education Limited. Tās ir  angļu valodas mācību grāmatas. Visām grāmatām klāt ir CD. Aicinām jūs nākt un ar tām iepazīties.




Jaunumi...

Grāmatā "Latvijas augi sadzīvē" lasītājus iepazīstinām ar augu izmantojumu:
* dārza kompozīcijās
* krāsu terapijā
* tūrismā
* cīņā pret dārzu, māju un dzīvnieku kaitēkļiem
* audumu krāsošanā
* mājas aptiekā, vieglākas kaites un sadzīves negadījumus atvairot
* dziedinot cilvēka bioloģisko lauku
* Lieldienu un Jāņu svinībās
* veidojot dārzu istabā

Īpaša nozīme piešķirta ēdamajiem savvaļas augiem.
Atsevišķa nodaļa atvēlēta indīgajiem augiem, no tiem brīdinot.
Krājumā sniegtās ritma rotaļas piemērotas pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem ritma izjūtas pilnveidošanai. Daļa no šīm rotaļām, tās dažādi variējot, paredzēta apguvei ilgstošākā laika posmā.
Tuvāki vai tālāki ceļojumi allaž ir lieliski, taču pārbraucienos tiek pavadīts daudz laika. Grāmatā apkopotās spēles katru ceļā pavadīto stundu padarīs par aizraujošu un izziņas pilnu izklaidi, palīdzot trenēt bērna loģisko domašanu, atjautību un iztēli. Noslēpumaini stāsti, skaitļu minēšana, atjautības spēles, pārsteigumi un sacensības bagātinās ceļā pavadīto laiku ar brīnišķīgiem mirkļiem kopā.
I. Šteinbergas lugas apvienotas grāmatā. Tām pievienotas arī rotaļas un dziesmas bērniem.
Grāmata tapusi Bērnu un jauniešu centra "Rīgas Skolēnu pils"projekta "Ģimenes izglītība - bērna attīstības garants" ietvaros, kas 2008. gadā īstenots ar nodibinājuma "AB.LV Sabiedriskā labuma fonds"atbalstu.
Eponīmu etimoloģijas izpratne paplašina lietotāju redzesloku un sniedz kultūrvēsturisku informāciju, tāpēc vārdnīca lasītājam piedāvā uzzināt vairāk par lietām, vietām un parādībām, ar kurām sastopamies ikdienā, bet ne vienmēr aizdomājamies par to, kādas personas, notikumi vai vietas ar tām ir saistītas un ir to nosaukumu pamatā. Vārdnīca paredzēta plašai mērķauditorijai kā populārzinātnisks izziņas avots. Tā noderēs valodniekiem, tulkotājiem, kā arī prāta spēļu cienītājiem, ikvienam, kas vēlas vārdus ne tikai lietot, bet arī padziļināti izprast vārdu vēsturi, to leksiski semantisko dinamiku un kulturvēsturisko aspektu.

Singa savu dzīvi izstāsta nelielās dzīves ainiņās, kas ir tik labestīgas, ka vietumis atgādina pasaku. Pasaku par to ko vienkārša meitene savā ceļā spēj piedzīvot. Singas mūžs atspoguļo vai veselu laikmetu un katrs, kurš bijis pēckara vai padomju laika bērns, ir bijis draugos ar viņas atveidoto Šuru Tičinkinu, Peksi un, protams, Karlsonu. Grāmatai klāt nāk arī CD ar Singajevskas balss ierakstiem: Baltā grāmata. Siļķes.; Baltā grāmata...Esmu caurām dienām sēdējis uz ūdeņiem...; Ardievu, dzimtene; Lolīte baro putniņus; Zvirbuļu kauja; Bille. Bezdelīgas; Balta balta kleitiņa; Sombero; Māmiņai; Brālītis un karlisons, kas dzīvo uz jumta; Karlisona dziesma.
 

Aptaujājot ģimeni, kolēģus, draugus un trenerus, 37 stāstos iepazīstina lasītājus ar Kārli, kurutik labi zinājām, bet vēl neiepazinām...