ceturtdiena, 2012. gada 3. maijs

Jaunumi...

Dekupāžā ikviens var īstenot savas radošās un inovatīvās idejas, papīra rotājumus sasaistot ar fonu vienotā pievilcīgā veselumā.

Lai labāk izprastu dekupāžas izpildi, ir izdalītas trīs tehnikas: vienkrāsains ēnojums, fona gleznošana un klasiskā gleznainā dekupāža. Tomēr daudzos dekupāžas darbos izmanto visas trīs tehnikas.

Jūs varat izmantot arī citas dekorēšanas tehnikas, piemēram, telpisko jeb reljefo dekupāžu, vecināšanas jeb plaisāšanas (kraklē) līdzekļus vai sauso ziedu aplikācijas.

Kafijkannas, lādītes, paplātes – tās uzsāk jaunu dzīvi, no ikdienišķa priekšmeta pārvērsdamies nelielā mākslas darbā.

Kamēr, mācoties valodu, priekšā ir skolotājs, viss parasti šķiet skaidrs un vienkāršs, bet, kad valoda jāliek lietā un jāsāk runāt vai rakstīt pareizi, bieži rodas šaubas. Tad var palīdzēt "Latviešu valodas rokasgrāmata".

Grāmatā apkopoti raksti par starptautiska salīdzinoša pētījuma rezultātiem. Raksta autori ir gan Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas Pedagoģijas un psiholoģijas zinātniskā institūta pētnieki, gan Krievijas Izglītības akadēmijas Izglītības Socioloģijas institūta direktorsakadēmiķis V.Sobkins un viņa vadītā institūta zinātniskie līdzstrādnieki.

 


Autobiogrāfisks romāns par Olgu Rajecku.

Gramatā ir apskatīti pieci ievērojami objekti Šrilankā: Ādama virsotne, Aukanas Budas skulptūra, Sigīrija, Hortona.



trešdiena, 2012. gada 2. maijs

...

16. maijā esam profesionālās pilnveides kursos, līdz ar to bibliotēka būs slēgta.

Jaunumi...

Izcilā amerikāņu mūzikas kritiķa Aleksa Rosa grāmata "Viss cits ir troksnis" ieved lasītāju modernās mūzikas pasaulē, kas daudziem ir sveša un neizprotama. Ross soli pa solim iepazīstina ar izcilākajiem divdesmitā gadsimta skaņražiem un skaņdarbiem, kā arī spilgti iezīmē sabiedrības un politiskās dzīves fonu. Kopā ar autoru lasītājs nonāk pirmskara Vīnē, Hitlera laika Vācijā un Staļina Krievijā, sajūt brīvības dvesmu gadsimta otrās puses Ņujorkā un ir liecinieks masu kultūras dzimšanai, sociāliem ekperimentiem un revolūcijām.

Šajā grāmatā ietvertais materiāls atlasīts, balstoties uz autora uzkrāto pieredzi, 20 gadus pasniedzot ekoloģiju dažādos studiju kursos Latvijas Universitātes Bioloģijas un Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē. Šī grāmata noderēs kā pamats ekoloģijas kursa apguvei gan vides zinātnes, gan bioloģijas studiju programmu studentiem, gan vispārizglītojošo skolu skolotājiem, koledžu audzēkņiem un pasniedzējiem, kā arī speciālistiem, kuri darbojas dabas un vides aizsardzībā, un citiem interesentiem.

Pirmsskolas skolotāja ar 15 gadu pieredzi piedāvā pirmsskolas skolotājiem sporta svētku idejas visiem gadalaikiem. Grāmatas ievadā atrodams sporta svētku raksturojums un kopējie ieteikumi stafešu vadīšanā. Tālākajā daļā lasītāji iepazīs svētku scenārijus ar ieteicamām rotaļām, nolikumu un svētku programmu paraugus. Grāmatas otrajā daļā aprakstītas sporta rotaļas, kuras var izmantot visos gadalaikos.

Macīties veidot būs viegli un aizraujoši, ja bērni sekos pamācībām, kas sniegtas šajā grāmatā. Dažādu vecuma bērni atklās, ka, izmantojot vienkāršas detaļas no plastilīna vei citiem materiāliem var izveidot dažādas figūras - dzīvniekus.


Grāmatā aplūkoti principi un koncepcijas, kas jūsu dzīvi var pacelt jaunos augstumos. Turklāt šie principi jau darbojas neatkarīgi no tā, vai par tiem zināt vai ne. Bet, ja zināt, tad ir neticami viegli tos izmantot.

Rakstniece Gundega Repše savākusi receptes no saviem spalvas brāļiem un māsām, intervējusi tos un izveidojusi savdabīgu grāmatu ar sarunām par un ap ēdienu. Grāmatā pārstāvēti Inga Ābele, Ēriks Hānbergs, Gundars Ignats, Nora Ikstena, Andris Kolbergs, Liāna Langa, Laima Muktupāvela, Dace Rukšāne-Ščipčinska, Lelde Stumbre, Inese Zandere un, protams, pati Gundega Repše. Katrs savā savdabīgajā stilā, katrs ar savām valodas spēlēm un jocīgumiņiem.

Rakstnieku pavārgrāmata ir ne tikai aizraujoši lasāma, bet arī izmantojama virtuvē gluži praktiskiem nolūkiem. Labu apetīti!