otrdiena, 2014. gada 14. janvāris

Grāmata: Marta Staņa. Vienkārši ar vērienu

Esam saņēmuši grāmatu "Marta Staņa. Vienkārši ar vērienu" . Šī grāmata ir domāta jums - skolu bibliotēkām. Lūgums saņemt Kaņieru ielā 15, Rīga.

Strādājam no 8.30 - 17.00, pirmdienās līdz 18.00, bet piektdienās līdz 16.00.

Šo informāciju esam nosūtījuši arī skolu lietvežiem. Lūgums pirms brauciet uzziniet vai nav jau saņemta. Vai arī, ja brauciet, pasakiet, ka brauksiet, lai nesūta vēl kādu pārstāvi no skolas. Grāmata ir viegla un plāna, var ar sabiedrisko transportu:)

Vēl mēs dalām Tildes kalendārus.

pirmdiena, 2014. gada 13. janvāris

Mūsu visčaklākie lasītāji!!!

Apsveicam visus mūsu čaklos lasītājus, daudz grāmatu ir izlasītas, daudz burtu sarindoti, daudz lapas izšķirstītas, bet savelkot visus datus kopā ČAKLĀKIE LASĪTĀJI IR ŠIE:

EVELĪNA BRAZAUSKAITE

EVITA TRIPKA

ANNA BAŽINA


APSVEICAM!!!!


Latviešu daiļliteratūras grāmatu tops. 2013.


Inguna Bauere – viena no patlaban ražīgākajām latviešu autorēm, kuras darbu skaitam 2013. gadā vien ir grūti rast precīzu skaitu – nākusi klajā ar vēsturisko romānu “Marta, mana Andromeda”. Darbs veltīts Latvijas Žēlsirdīgo māsu kustības dibinātājai un sabiedriskā un politiskā darbinieka Hugo Celmiņa sievai Martai Celmiņai (dzimusi Gailīte, 1880-1937). Tas ir piemineklis sievietei, viņas dzīves ceļam, mīlestībai pret vīru un pašaizliedzīgajam darbam, Pirmā pasaules kara laikā kopjot ievainotos.

Laimas Kotas, ex-Muktupāvelas jaunākā grāmata „Mana turku kafija” atrodas kaut kur pa vidu – starp ceļojuma aprakstu un dienasgrāmatu. Būtībā grāmatu veido tematiski strukturētas, izglītojošas un asprātīgas piezīmes no Turcijas, kuras papildina fotogrāfijas, glīts vāka noformējums ar zelta burtiem un zeltītiem atvērumiem.
Emīlija Benjamiņa ir latviešu leģenda – viņa, kura izveidojusi starpkaru Latvijas spēcīgāko mediju impēriju. Viņa, kurai līdzīgas nav nevienas…

Ārzemju daiļliteratūras grāmatu tops. 2013

Kā ik katru gadu apkopojam datus kādas grāmatas ir lasījuši mūsu lasītāji.

Šeit ir rezultāts:

Aizraujošs skandināvu detektīvs, kurā kopā savijas slepkavības izmeklēšana, kā arī ikdienas drāmas un kaislības. Grāmata ir intriģējošs un aizraujošs stāsts par notikumiem mazpilsētā Tanumshedē, kur policijas iecirkņa ierasto mieru iztraucē ziņa, ka notikusi mīklaina auto avārija un ir bojāgājušais. Apskatot notikuma vietu, Patriks Hedstrēms instinktīvi jūt, ka šī nav kārtējā traģiskā avārija. Visu vēl vairāk sarežģī nepārprotami līdzīga rakstura nelaimes gadījums. Turklāt Fjelbakā tiek filmēts realitātes šovs, un aizdomu ēna krīt uz uzņemšanas grupu. “Svešinieks” pirmo reizi iznāca 2006. gadā, un Zviedrijā vien tas ticis pārdots vairāk nekā 500 000 eksemplāros. 2010. gadā pēc grāmatas motīviem tika uzņemta filma, kuru televīzijā noskatījās vairāk nekā 2 miljoni Zviedrijas iedzīvotāju, kuri tā apliecināja savu mīlestību un aizraušanos ar Kamillas Lekbergas Fjelbakas sērijas darbiem.
Eleinu Dosoni vajā neveiksmes. Kad viņa gatavojas lidot uz Gibraltārā paredzētajām draudzenes kāzām, Hītrovas lidostā visi lidojumi miglas dēļ tiek atcelti. Jaunā sieviete būtu varējusi izlidošanas zālē sagaidīt nākamo rītu, bet viņa pieņem simpātiska svešinieka piedāvājumu pārnakšņot viņa dzīvoklī – un bez pēdām pazūd.
Pēc pieciem gadiem žurnāliste Rozanna Hamiltone, sacerēdama rakstu sēriju par pazudušiem cilvēkiem, šim gadījumam pievēršas no jauna.
Pēkšņi pienāk vēsts, ka Eleina, iespējams, vēl ir dzīva. Taču, dodamās pa pēdām, Rozanna nenojauš, kādi dramatiski pagriezieni viņu sagaida. Un ka drīz viņa pati nonāks dzīvības briesmās…
Džūlija Forestere, slavena pianiste, bērnībā bieži uzkavējās Vortonpārkas muižas siltumnīcā, kur viņas vectēvs audzēja eksotiskos ziedus.
Pēc daudziem gadiem, cenšoties atgūties pēc ģimenes traģēdijas, Džūlija atkal atgriežas Vortonpārkā, lai atgūtu dvēseles mieru. Tagad muižā saimnieko harismātiskais Kits Krofords. Veicot muižas atjaunošanas darbus, Kits atrod vecu dienasgrāmatu, kurā aprakstītie notikumi liek Džūlijai doties pie savas vecmāmiņas, lai uzzinātu patiesību par mīlas stāstu, kas uz mūžiem ir mainījis Vortonpārkas iemītnieku likteni...