pirmdiena, 2014. gada 13. janvāris

Ārzemju daiļliteratūras grāmatu tops. 2013

Kā ik katru gadu apkopojam datus kādas grāmatas ir lasījuši mūsu lasītāji.

Šeit ir rezultāts:

Aizraujošs skandināvu detektīvs, kurā kopā savijas slepkavības izmeklēšana, kā arī ikdienas drāmas un kaislības. Grāmata ir intriģējošs un aizraujošs stāsts par notikumiem mazpilsētā Tanumshedē, kur policijas iecirkņa ierasto mieru iztraucē ziņa, ka notikusi mīklaina auto avārija un ir bojāgājušais. Apskatot notikuma vietu, Patriks Hedstrēms instinktīvi jūt, ka šī nav kārtējā traģiskā avārija. Visu vēl vairāk sarežģī nepārprotami līdzīga rakstura nelaimes gadījums. Turklāt Fjelbakā tiek filmēts realitātes šovs, un aizdomu ēna krīt uz uzņemšanas grupu. “Svešinieks” pirmo reizi iznāca 2006. gadā, un Zviedrijā vien tas ticis pārdots vairāk nekā 500 000 eksemplāros. 2010. gadā pēc grāmatas motīviem tika uzņemta filma, kuru televīzijā noskatījās vairāk nekā 2 miljoni Zviedrijas iedzīvotāju, kuri tā apliecināja savu mīlestību un aizraušanos ar Kamillas Lekbergas Fjelbakas sērijas darbiem.
Eleinu Dosoni vajā neveiksmes. Kad viņa gatavojas lidot uz Gibraltārā paredzētajām draudzenes kāzām, Hītrovas lidostā visi lidojumi miglas dēļ tiek atcelti. Jaunā sieviete būtu varējusi izlidošanas zālē sagaidīt nākamo rītu, bet viņa pieņem simpātiska svešinieka piedāvājumu pārnakšņot viņa dzīvoklī – un bez pēdām pazūd.
Pēc pieciem gadiem žurnāliste Rozanna Hamiltone, sacerēdama rakstu sēriju par pazudušiem cilvēkiem, šim gadījumam pievēršas no jauna.
Pēkšņi pienāk vēsts, ka Eleina, iespējams, vēl ir dzīva. Taču, dodamās pa pēdām, Rozanna nenojauš, kādi dramatiski pagriezieni viņu sagaida. Un ka drīz viņa pati nonāks dzīvības briesmās…
Džūlija Forestere, slavena pianiste, bērnībā bieži uzkavējās Vortonpārkas muižas siltumnīcā, kur viņas vectēvs audzēja eksotiskos ziedus.
Pēc daudziem gadiem, cenšoties atgūties pēc ģimenes traģēdijas, Džūlija atkal atgriežas Vortonpārkā, lai atgūtu dvēseles mieru. Tagad muižā saimnieko harismātiskais Kits Krofords. Veicot muižas atjaunošanas darbus, Kits atrod vecu dienasgrāmatu, kurā aprakstītie notikumi liek Džūlijai doties pie savas vecmāmiņas, lai uzzinātu patiesību par mīlas stāstu, kas uz mūžiem ir mainījis Vortonpārkas iemītnieku likteni...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru