otrdiena, 2015. gada 15. septembris

Dāvinājums


Lielo iespēju grāmata. 21. gadsimta receptes kā krīzi padarīt par iespēju rīku. Jaunas svaigas idejas ikvienam.

Jaunumi audiovizuālo mācību materiālu pasaulē

Teorija par visu stāsta par vienu no dižākajiem prātiem mūsdienu pasaulē - britu zinātnieku Stīvenu Hokingu. Studējot Kembridžā, Stīvens iemīlas mākslas studentē Džeinā, un viņu mīlestība kļūst par lielāko spēku, kas palīdz viņiem pārvarēt dzīves liktos šķēršļus, kad Stīvenam 21 gadu vecumā diagnosticē nedziedināmu slimību.




Pasaules pastāvēšana un ķīmija ir nedalāmas. Viss, ko saucam par matēriju, ir veidots no atomiem, kas veido molekulas, savukārt tās veido vielas. Pat visus kosmiskos ķermeņus, kurus atrodam arī meteorītos.
To visu aplūko ķīmijas zinātnieki, pētot, kā šie elementi un vielas sadarbojas dabiski un mākslīgi radītā moderno tehnoloģiju izstrāde. Datoru, iPodu un telefonu mūsdienīgās iespējas radītas, lielā mērā balstoties uz progresīvo ķīmiķu darbu. Modernās ķīmijas vēsture ir tikai aptuveni 200 gadus veca. Mūsdienu ķīmijas tehnoloģijas novirzieni sevī ietver arī tādus augsto tehnoloģiju produktus, kas domāti kosmosa izpētei, aviācijai, militārajai rūpniecībai, autorūpniecībai, elektronikai.

Citplanētiešu tauta būvi, bēgot no iekarotājiem, nokļūst uz Zemes, kur pats dīvainākais būvu pārstāvis Ou, pilnīgi nejauši iepazīstas ar piedzīvojumus alkstošu meiteni Tipu. Viņu draudzība kļūst par pierādījumu tam, ka mēs visi esam tik dažādi un nejauši izdarītās mazās sadzīves kļūdas – tas ir tik ļoti cilvēcīgi. Kad par būvu atrašanās vietu uzzina viņus vajājošie ienaidnieki, Zemes iedzīvotājiem ir jāapvienojas ar būviem, lai aizstāvētu viņu kopējās mājas.