ceturtdiena, 2012. gada 9. februāris

Jaunas grāmatas...2

Šī grāmata ir divpadsmit latviešu rakstnieču kopīgs garadarbs. Soli pa solim, lapu pa lapai tajā izgaismojas Latvijas divdesmitā gadsimta vēsture, no piektā gada līdz deviņdesmitajiem. Grāmatai doti Gundegas Repšes un Valtera Nollendorfa priekšvārdi.
Krājumu veido jauni, iepriekš nepublicēti, īpaši šim krājumam tapuši Ilzes Jansones, Ingas Žoludes, Andras Neiburgas, Kristīnes Želves, Ievas Melgalves, Andras Manfeldes, Daces Rukšānes, Noras Ikstenas, Gundegas Repšes, Ingas Ābeles, Mairas Asares un Laimas Muktupāvelas stāsti.
Romāns “Ziedu valoda” ir sirsnīgs un emocionāls vēstījums par ziedu, ģimenes un mīlestības nozīmi cilvēka dzīvē.
Klusā un labsirdīgā Žozefīne teju pusi dzīves mācījusies Francijas viduslaiku vēsturi, burtiski – dzīvojusi 12. gadsimtā. Tas izrādījies pārāk ilgi, lai spētu saglābt savu jūkošo laulību. Kad viņas vīrs ar savu mīļāko pārceļas uz Āfriku, lai nodarbotos ar daudzsološu krokodilu audzēšanas biznesu, Žozefīne attopas pamesta viena ar bērniem un sava vīra parādiem, nežēlīgā un ciniskā Parīzes priekšpilsētā...
Rakstnieka Žana Pola Kofmana ceļojums uz Kurzemi sākas ilgi pirms tiek pieņemts lēmums par došanos ceļā un čemodānu kārtošanas. Tas sākas ar mīlas stāstu.

Dienot franču armijā Kanādā, jaunais Žans Pols Kofmans iemīlas izcilā skaistulē, blondā un ziemeļnieciski noslēgtā. Taču maģiska spēka apvītais Kurzemes vārds ne vien izkausē atturības ledu Māras sirdī, bet ietekmē Žana Pola dzīvi pat vēl pēc trīsdesmit gadiem.


Ko autors meklē, ko atrod un kādu ierauga izsapņoto zemi Baltijas jūras krastā un tās iedzīvotājus? Vai aiz padomju pagātnē cirstajām rētām viņam izdodas atklāt Kurzemes bagāto vēsturi un kultūru? Vai par to vairs vēsta baltu baronu celtās, laika zoba krietni izpostītās muižas un prot stāstīt paši skarbie kurzemnieki?
Tezching Reading in Europe: Contexts, Policies and Practices
Science in Europ National Po Practices a BG e Education pe: olicies, and Research
Mathematic in Europe: Common Challen National Policies BG cs Education ges and          

Jaunas grāmatas...1

Nataļja Kotjurgina-Lāma ir pieredzējusi pedagoģe, grāmatu “Viss par zeķēm”, “Viss par cimdiem”, “Viss par cepurēm un šallēm” autore.
Šajā grāmatā jūs varat pasmelties idejas, gatavojot dāvanas jebkuriem svētkiem. Šeit aprakstīti skaisti un oriģināli rokdarbi, sākot no vienkāršām atklātnēm, kuras var pagatavot kopā ar bērniem, līdz pat sarežģītiem izšuvumiem un tamborējumiem.
Grāmatā sīki un saprotami izskaidrota katra darinājuma tapšanas gaita, sniegti papildu ieteikumi rokdarbu dekorēšanai, savukārt pielikumā iekļauti trafareti, kā arī izšūšanai un tamborēšanai nepieciešamās rakstu shēmas.
Grāmatā radio žurnālists Dzintars Tilaks apkopojis 500 āķīgus jautājumus par Latviju no ilggadējās un klausītāju iemīļotās radio spēles. Uz jautājumiem jāsniedz vienkārša atbilde – jā vai nē, jo ne vienmēr ātri atmiņā uzausīs konkrēts gada skaitlis, vārds, notikums vai auga nosaukums, bet tomēr intuīcija var pateikt priekšā.
Neatkarīgi no tā, vai jūs esat uzņēmējs, vadītājs, politiķis, zinātnieks, pedagogs, mārketinga vai sabiedrisko attiecību speciālists, žurnālists vai arī māmiņa uz pilnu slodzi, jums ir idejas, ko pavēstīt. Jauna produkta ienākšana tirgū. Stratēģija, ar ko vēlaties pārliecināt. Pārliecība, kurā gribat dalīties. Vērtības, ko vēlaties ieaudzināt savos bērnos... Grāmata IDEJAS, KAS PIELĪP, ko 800-CEO-READ 2009. gadā nominēja kā vienu no 100 pasaules visu laiku izcilākajām biznesa rokasgrāmatām, mainīs jūsu priekšstatu, kā panākt, lai jūsu idejas saprastu, iegaumētu un lai tās ietekmētu jūsu auditorijas uzskatus un uzvedību.
Grāmatas mērķis ir
• atgādināt latviešu valodas skaņu pareizas izrunas likumus
• piedāvāt vingrinājumus, kas nepieciešami, lai iegūtu un saglabātu elastīgu runas aparāta muskulatūru
• piedāvāt vingrinājumus pareizas elpošanas izkopšanai un balss diapazona paplašināšanai
• ar piemēriem radīt priekšstatu par to, kas ir teksta loģiskā analīze
• sniegt draudzīgus ieteikumus, kas noder pirms publiskas uzstāšanās
Grāmata sniedz padomus, kā veiksmīgi uzrakstīt domrakstu:
• kā plānot,
• kā veidot melnrakstu atbilstoši tematam,
• kā rediģēt jau uzrakstīto,
• kā novērtēt savu domu izpausmi.
Apraksts, vēstījums, pārspriedums, argumentētā un mākslinieciskā eseja, literārā pasaka, miniatūra – šie rakstu darbu veidi skaidroti, gan analizējot skolēnu rakstītus piemērus, gan rakstnieku literāro darbu fragmentus. Skaidrojumu papildina rosinoši uzdevumi. Lai grāmata kļūst par ceļa biedru katram!
Darbs ir veidots kā ievads valodas lietojuma loģikā studentiem, kas apgūst kultūras zinātnes un filozofiju, tomēr tā mērķa auditorija ir visi, kuri vēlas ieviest mērķtiecīgu kārtību savās sarunās ar citiem cilvēkiem. Valodai piemītošās loģikas apguve palīdz katram uzlabot sarunāšanās mākslu, korektā valodiskā formā izteikt savu viedokli un pamatot to. Zināšanas elementārajā loģikā ļauj apzināties tās prasības, kuras pastāv argumentētam valodas lietojumam un no kurām nevar izvairīties, ja patiesā vēlme ir saprasties ar citiem cilvēkiem.
Grāmatā apkopotas vairāk nekā 100 jautras un aizraujošas spēles pirmsskolas un skolas vecuma bērniem, kas palīdz attīstīt uzmanības un domāšanas prasmi, komunikācijas un koncentrēšanās spējas, rosina iztēli un trenē atmiņu. 







Brīnišķīga grāmata pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem, kas rosina bērnus zīmēt, gleznot, darboties ar spiedogiem un plastilīnu, veidot kolāžas un darināt papjēmašē darbiņus.

Mazos māksliniekus iedvesmos lieliskas ilustrācijas, kurās soli pa solim parādīta darba tapšanas gaita, kā arī detalizēti darba gaitas apraksti.




















pirmdiena, 2012. gada 6. februāris

Laiks atskatīties uz 2011 gadu, lai ielūkotos 2012. gadā.

Paldies šim projektam, kas ļāva paskatīties uz savu darbu un citu darbu bibliotēkā.
Lai arī šis emuārs tika veidots tieši šim projektam Library day in the Life, mēs turpināsim rakstīt un informēt lasītājus par to, kas notiek bibliotēkā.

Šodien apskatīsim mūsu bibliotēkā lasītāko grāmatu izlasi.
 
Vislasītākais no ārzemju literatūras  ir Stīga Larsona triloģija - "Meitene ar pūķa tetovējumu", "Meitene, kas spēlējas ar uguni", "Meitene, kas izpostīja sirseņu pūzni".


2. vietu lasītāko grāmatu ziņā ir - Š. Linka "Pielūdzējs" un S. Grūenas "Ūdens ziloņiem".


















Un visu beidzot trešo vietu ieņem grāmatas - K. Makkalovas "Eņģelis" un priecē fakts, ka 3. vietā ir jauniešu literatūra Ž. Frīnss "Skolotājs Jāps var visu".














Lielu uzmanību veltam latviešu literatūrai.


Pirmo vietu starp latviešu autoriem ieņem O. Ozola "Latvieši ir visur"




 Otro vietu dala - L. Muktupāveles "Mīla. Benjamiņa" un V. Freimanes "Ardievu, Atlantīda!











Un trešā vieta ir A. Jolkinas grāmata "Piesmietā misis Eiropa"






Secinājumā varu teikt, ka latviešu autoru darbi tiek lasīti un gaidīti tikpat ļoti, cik lasītāji gaida jaunus ārzemju rakstnieku darbus. Arvien vairāk un vairāk cilvēki nāk  uz bibliotēku un tie ir kļuvuši prasīgāki pret literatūru.