ceturtdiena, 2012. gada 9. februāris

Jaunas grāmatas...2

Šī grāmata ir divpadsmit latviešu rakstnieču kopīgs garadarbs. Soli pa solim, lapu pa lapai tajā izgaismojas Latvijas divdesmitā gadsimta vēsture, no piektā gada līdz deviņdesmitajiem. Grāmatai doti Gundegas Repšes un Valtera Nollendorfa priekšvārdi.
Krājumu veido jauni, iepriekš nepublicēti, īpaši šim krājumam tapuši Ilzes Jansones, Ingas Žoludes, Andras Neiburgas, Kristīnes Želves, Ievas Melgalves, Andras Manfeldes, Daces Rukšānes, Noras Ikstenas, Gundegas Repšes, Ingas Ābeles, Mairas Asares un Laimas Muktupāvelas stāsti.
Romāns “Ziedu valoda” ir sirsnīgs un emocionāls vēstījums par ziedu, ģimenes un mīlestības nozīmi cilvēka dzīvē.
Klusā un labsirdīgā Žozefīne teju pusi dzīves mācījusies Francijas viduslaiku vēsturi, burtiski – dzīvojusi 12. gadsimtā. Tas izrādījies pārāk ilgi, lai spētu saglābt savu jūkošo laulību. Kad viņas vīrs ar savu mīļāko pārceļas uz Āfriku, lai nodarbotos ar daudzsološu krokodilu audzēšanas biznesu, Žozefīne attopas pamesta viena ar bērniem un sava vīra parādiem, nežēlīgā un ciniskā Parīzes priekšpilsētā...
Rakstnieka Žana Pola Kofmana ceļojums uz Kurzemi sākas ilgi pirms tiek pieņemts lēmums par došanos ceļā un čemodānu kārtošanas. Tas sākas ar mīlas stāstu.

Dienot franču armijā Kanādā, jaunais Žans Pols Kofmans iemīlas izcilā skaistulē, blondā un ziemeļnieciski noslēgtā. Taču maģiska spēka apvītais Kurzemes vārds ne vien izkausē atturības ledu Māras sirdī, bet ietekmē Žana Pola dzīvi pat vēl pēc trīsdesmit gadiem.


Ko autors meklē, ko atrod un kādu ierauga izsapņoto zemi Baltijas jūras krastā un tās iedzīvotājus? Vai aiz padomju pagātnē cirstajām rētām viņam izdodas atklāt Kurzemes bagāto vēsturi un kultūru? Vai par to vairs vēsta baltu baronu celtās, laika zoba krietni izpostītās muižas un prot stāstīt paši skarbie kurzemnieki?
Tezching Reading in Europe: Contexts, Policies and Practices
Science in Europ National Po Practices a BG e Education pe: olicies, and Research
Mathematic in Europe: Common Challen National Policies BG cs Education ges and          

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru