ceturtdiena, 2012. gada 9. februāris

Jaunas grāmatas...1

Nataļja Kotjurgina-Lāma ir pieredzējusi pedagoģe, grāmatu “Viss par zeķēm”, “Viss par cimdiem”, “Viss par cepurēm un šallēm” autore.
Šajā grāmatā jūs varat pasmelties idejas, gatavojot dāvanas jebkuriem svētkiem. Šeit aprakstīti skaisti un oriģināli rokdarbi, sākot no vienkāršām atklātnēm, kuras var pagatavot kopā ar bērniem, līdz pat sarežģītiem izšuvumiem un tamborējumiem.
Grāmatā sīki un saprotami izskaidrota katra darinājuma tapšanas gaita, sniegti papildu ieteikumi rokdarbu dekorēšanai, savukārt pielikumā iekļauti trafareti, kā arī izšūšanai un tamborēšanai nepieciešamās rakstu shēmas.
Grāmatā radio žurnālists Dzintars Tilaks apkopojis 500 āķīgus jautājumus par Latviju no ilggadējās un klausītāju iemīļotās radio spēles. Uz jautājumiem jāsniedz vienkārša atbilde – jā vai nē, jo ne vienmēr ātri atmiņā uzausīs konkrēts gada skaitlis, vārds, notikums vai auga nosaukums, bet tomēr intuīcija var pateikt priekšā.
Neatkarīgi no tā, vai jūs esat uzņēmējs, vadītājs, politiķis, zinātnieks, pedagogs, mārketinga vai sabiedrisko attiecību speciālists, žurnālists vai arī māmiņa uz pilnu slodzi, jums ir idejas, ko pavēstīt. Jauna produkta ienākšana tirgū. Stratēģija, ar ko vēlaties pārliecināt. Pārliecība, kurā gribat dalīties. Vērtības, ko vēlaties ieaudzināt savos bērnos... Grāmata IDEJAS, KAS PIELĪP, ko 800-CEO-READ 2009. gadā nominēja kā vienu no 100 pasaules visu laiku izcilākajām biznesa rokasgrāmatām, mainīs jūsu priekšstatu, kā panākt, lai jūsu idejas saprastu, iegaumētu un lai tās ietekmētu jūsu auditorijas uzskatus un uzvedību.
Grāmatas mērķis ir
• atgādināt latviešu valodas skaņu pareizas izrunas likumus
• piedāvāt vingrinājumus, kas nepieciešami, lai iegūtu un saglabātu elastīgu runas aparāta muskulatūru
• piedāvāt vingrinājumus pareizas elpošanas izkopšanai un balss diapazona paplašināšanai
• ar piemēriem radīt priekšstatu par to, kas ir teksta loģiskā analīze
• sniegt draudzīgus ieteikumus, kas noder pirms publiskas uzstāšanās
Grāmata sniedz padomus, kā veiksmīgi uzrakstīt domrakstu:
• kā plānot,
• kā veidot melnrakstu atbilstoši tematam,
• kā rediģēt jau uzrakstīto,
• kā novērtēt savu domu izpausmi.
Apraksts, vēstījums, pārspriedums, argumentētā un mākslinieciskā eseja, literārā pasaka, miniatūra – šie rakstu darbu veidi skaidroti, gan analizējot skolēnu rakstītus piemērus, gan rakstnieku literāro darbu fragmentus. Skaidrojumu papildina rosinoši uzdevumi. Lai grāmata kļūst par ceļa biedru katram!
Darbs ir veidots kā ievads valodas lietojuma loģikā studentiem, kas apgūst kultūras zinātnes un filozofiju, tomēr tā mērķa auditorija ir visi, kuri vēlas ieviest mērķtiecīgu kārtību savās sarunās ar citiem cilvēkiem. Valodai piemītošās loģikas apguve palīdz katram uzlabot sarunāšanās mākslu, korektā valodiskā formā izteikt savu viedokli un pamatot to. Zināšanas elementārajā loģikā ļauj apzināties tās prasības, kuras pastāv argumentētam valodas lietojumam un no kurām nevar izvairīties, ja patiesā vēlme ir saprasties ar citiem cilvēkiem.
Grāmatā apkopotas vairāk nekā 100 jautras un aizraujošas spēles pirmsskolas un skolas vecuma bērniem, kas palīdz attīstīt uzmanības un domāšanas prasmi, komunikācijas un koncentrēšanās spējas, rosina iztēli un trenē atmiņu. 







Brīnišķīga grāmata pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem, kas rosina bērnus zīmēt, gleznot, darboties ar spiedogiem un plastilīnu, veidot kolāžas un darināt papjēmašē darbiņus.

Mazos māksliniekus iedvesmos lieliskas ilustrācijas, kurās soli pa solim parādīta darba tapšanas gaita, kā arī detalizēti darba gaitas apraksti.




















Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru