pirmdiena, 2013. gada 16. septembris

Septembrī jaunas grāmatas.

Katrs stāsts atsevišķi un viss krājums kopumā uzdod un mēģina atbildēt uz krājuma centrālo jautājumu – vai cilvēkam ir dotas vēl kādas citas dzīves nākamības? Vai pāriet no vienas dzīves citā un, ja, jā, tad pateicoties kam tas var notikt? Kā jau liecina pats stāstu krājuma nosaukums – visi tajā ievietotie stāsti ir par mīlu. Mīlestība ir spēcīgākā no cilvēka kaislībām, tā spēj cilvēku celt, tā spēj cilvēku pārveidot. Šajā krājumā autore rāda, ka mīlestība spēj “izmest” cilvēku citā dimensijā, citā laikā un telpā.

Grāmata domāta arī uzņēmējspējas, uzņēmības un uzņēmējdarbības pētniekiem, skolotājiem un skolu vadītājiem, skolotāju izglītības programmu veidotājiem un īstenotājiem augstskolās, tālākizglītības mācībās, kā arī augstskolu personālam un visiem citiem, kurus interesē jautājumi, kas saistīti ar uzņēmējspējas un uzņēmības attīstību, starpdisciplinārām mācībām un mūsdienu pedagoģiskajām aktualitātēm.

Grāmatas pirmajā nodaļā autore piedāvā emocionālās vardarbības teorētisko raksturojumu, otrā nodaļa atklāj emocionālās vardarbības vērojumus praksē. Trešā nodaļa piedāvā emocionālās vardarbības izpētes metodes, bet ceturtā- autores realizētā intervences eksperimenta rezultātus un autorprogrammu, kuras mērķis ir emocionālās vardarbības novēršana.
Autore uzskata, ka būtiski ir sākumskolā un pamatskolā izglītot bērnus par jūtām un emocijām, savstarpējo attiecību modeļiem, konfliktu risināšanas prasmēm un attīstīt empātiju. Tieši uz to balstīta viņas piedāvātā autorprogramma „Drošs ar sevi un citiem”.
Pielikumā lasītāji atradīs arī praktiskā darbā lietojamas anketas un iegūto rezultātu apstrādes piemērus.
Grāmata ir pirmais izdevums Latvijā, kurā tik plaši aplūkota emocionālā vardarbība, turklāt sasitot teoriju ar praksi. To kā rokasgrāmatu var izmantot ikviens pedagogs.
Grāmatā sniegtas pamatziņas par derīgajiem izrakteņiem Latvijas Zemes dzīlēs un to izmantošanas iespējām, kā arī par to kvalitātes rādītājiem.

Labs koučings ir prasme un varbūt pat māksla.
Lai pilnībā izmantotu tā apbrīnojamās iespējas, ir vajadzīga dziļa izpratne un prakse. Koučings ir cilvēka potenciāla atmodināšana ar mērķi maksimāli paaugstināt viņa personisko sniegumu. Koučings nemāca, bet palīdz mācīties.

Labam koučam ir jābūt ekspertam koučingā, nevis kādā noteiktā biznesa jomā. Tāpēc ir ļoti svarīgi saprast un izmantot koučinga pamatprincipus ikdienas saskarsmē.

Izlasot šo grāmatu, jūs sev atklāsiet koučinga vērtību un uzzināsiet, kā ar šo metodi varat uzlabot savus sasniegumus biznesā, kā arī jebkurā citā jomā. Izmantojot koučinga metodi ikdienas saskarsmē, jūs harmonizēsiet attiecības ar kolēģiem un ģimenes ģimenes locekļiem.
Bērna prāta attīstība ir atkarīga no viņa uztura. Grāmatas pirmajā daļā apralstīta uzturvielu ietekme uz smadzeņu šūnām, bērnu uzvedību, koncentrēšanās spējām un sekmēm mācībās. Otrajā daļā "Uztura pasaule" sniegtas receptes ēdieniem, kas jau dažu nedēļu laikā palīdzēs gūt pārsteidzošus rezultātus. Grāmatā iekļautas arī tabulas, kurās mēnesi pēc mēneša pierakstīt bērna attīstības progresu. Arņa Kilbloka vāka dizains.
Izklaidējoša, lieliski uzrakstīta un pilna pārsteigumu un atklāsmju. Šī grāmata maina veidu, kādā mēs domājam un raugāmies uz pasauli. Aizraujoši interesanta. Katra lappuse sniedz ko pilnīgi negaidītu. Grāmata, kurā netradicionāli domājošs ekonomists met izaicinājumu vispārpieņemtajiem uzskatiem. Grāmata jums sniegs zināšanas šādos jautājumos : Kā cilvēka dzīvi ietekmē viņa vārds? Kas ir bīstamāks - šaujamieroči vai peldbaseini? Vai labās skolas patiešām ir labas? Kādi ir patiesie sieviešu un vīriešu algu atšķirību iemesli? No angļu valodas tulkojis Karelis Mārtiņš. Redaktore Meškova Sandra.