trešdiena, 2012. gada 29. februāris

Jaunākās grāmatas

Ļaujieties ideju ģeneratoram un radiet vienreizējus cepuru un šaļļu adījumus, kas iepriecinās gan jūs pašus, gan apkārtējos!
Grāmata “Krāsas un skaņas sintēze kā metode” piedāvā mākslas skolotājiem informāciju un metodiskos ieteikumus. Sagatavoto materiālu nevajadzētu uztvert kā gatavu recepti, drīzāk kā ierosmi radošiem eksperimentiem mākslinieciskajā/ pedagoģiskajā praksē un jaunām atklāsmēm.
Zinātnisko rakstu krājumā ievietoti pedagoģijas vēstures pētījumu rezultāti, kas tapuši vairāku gadu garumā. Tie atklāj līdz šim Latvijā mazāk pētītus pedagoģijas vēstures jautājumus, kā, piemēram, pedagoģijas vēstures historiogrāfija, pedagoģijas kā studiju priekšmeta un zinātnes veidošanās, daži obligātās, speciālās, mazākumtautību un sieviešu izglītības aspekti, skolotāju profesijas vēsture u.c.
Krājumā ir ietverti raksti, kuros aplūkots pieaugušo izglītības saturs, organizācija un īstenošana, ir izdalīta pētniecība, kā arī iezīmētas konkrētas praksē piemērojamas personības attīstības un atbalsta formas un metodes, kas ir nozīmīgas pieaugušo izglītībā.
Kāda ir Montesori skolu ikdiena un kāpēc tās gūst tādus panākumus?

Bērnu pašmotivācijas veicināšana ne vien ļauj iepazīt skolu bez piespiešanas un bailēm, bet arī optimāli sagatavo modernās darba dzīves prasībām. Vairāku šīs skolas beidzēju izteikumi liecina, ar kādu prieku viņi ir apmeklējuši Montesori skolu un cik sekmīgs ir viņu turpmākais dzīves ceļš.
 
Raiņa atmiņu grāmata «Kastaņola» ir intīms, emocionāli izteiksmīgs vēstījums par viņa un Aspazijas Šveicē pavadītajiem gadiem (1906—1914), reizē — dzejnieka — trimdinieka pateicība zemei un tautai, kas viņam deva drošu politisku patvērumu un vienlaikus kļuva arī par otru dzimteni — garīgas pilnveidošanās un atjaunotnes vietu. Grāmatas tekstu bagātina vairākas Aspazijas sarakstītas nodaļas.
Mūsdienu menedžmenta teorijas pamatlicēja Pītera Drukera klasiskais darbs EFEKTĪVS VADĪTĀJS ir viņa nozīmīgākā grāmata; vadītāja efektivitāte – tā ir arī Drukera darbu centrālā tēma pusgadsimta garumā. Šo grāmatu tūkstošiem dažādu līmeņu vadītāji visā pasaulē izmantojuši par savu rokasgrāmatu Nr.1, lai paaugstinātu savu un savas organizācijas efektivitāti.
Grāmata ir apjomīgu pētījumu apkopojums un reizē  stilistiski smalks literārs sniegums, kas lasītāju nemanot pārceļ atpakaļ uz laiku, kad Latviju pārvaldīja muižkungi un hercogi. Tā sniedz skatījumu par kungu un dzimtcilvēku sadzīvi, pilsētniekiem un lauku iedzīvotājiem, ļaujot lasītājam iejusties 18. gadsimta Latvijas apstākļos. Saturiskajā koncepcijā ietverti temati par tālaika Latvijas pamatiedzīvotāju kultūras ietekmēšanos no vācu, poļu un krievu mentalitātes, Latvijas sadrumstalotību apgabalos, Latvijas pagrimumu 18. gadsimta sākumā, ko izraisīja kari, mēris, bads, dzimtbūšanas spaidi, Latvijas kultūras lēno un sarežģījumiem pārpilno attīstību. Aprakstīta Latvijas garīgās kultūras nozaru (literatūras, mūzikas, tēlotājas mākslas) attīstība, atbilstoši lēnai un komplicētai Latvijas ekonomikas atlabšanai apskatīts "Bērensu aprindu" fenomens, trāpīgi izklāstīti latviešu ticējumi un izpratne par Dievu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru