otrdiena, 2012. gada 28. februāris

Jauni mācību materiāli DVD formātā

Filma veidota ar domu – iepazīt atšķirīgus veidus, kā radoši cilvēki Latvijā un trimdā dažādos laika posmos centušies izpaust savu māksliniecisko domu.
Dzelmes grupa. Mākslinieku biedrība Zaļā vārna. Franču grupa. Elles ķēķis. Kazas bērni. Tekstu grupa Orbīta.
Filma „Viņš. Viņa. Valodiņa.” sekmē skolēnu izpratni par latviešu valodas vērtību un nozīmi ikdienas dzīvē un izglītībā. Filmā parādītas ikdienišķas, interesantas un atraktīvas situācijas, kurās nokļūstot varoņi izprot latviešu valodas zināšanu nozīmīgumu. Filma ir notikumiem bagāts stāsts par valodu kā līdzekli ceļā uz draudzību. Filmas varoņi ir studenti, kas novērtē latviešu valodas prasmju un zināšanu nepieciešamību ikdienas dzīvē un karjeras izveidē.
Filmā stāstīts par latviešu valodu kā valsts valodu, iepazīstināts ar institūcijām, kas stiprina valsts valodas nozīmi. Filma veido skolēna izpratni par valodas nozīmi ikdienas dzīvē un karjeras izveidē.
Mācību filma „Piebalgas kultūras mantojums” (10. –12. klasei) veidota no četrām epizodēm, kuras sniedz ieskatu Piebalgas vēsturē un palīdz izprast šī novada kultūrvides attīstību no 13. gadsimta līdz mūsdienām. Filma atklāj brāļu Kaudzīšu romāna „Mērnieku laiki” nozīmi latviešu literatūrā un iepazīstina ar izciliem Piebalgas kultūras darbiniekiem.
Filma iepazīstina ar Latgales kultūrvidi, latgaliešu literatūras attīstības ceļu, latgaliešu folkloras un amatniecības tradīcijām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru