otrdiena, 2015. gada 26. maijs

Bērnu grāmatu nedēļa Latvijā





Esam priecīgi piedāvāt jautru startu vasaras lasīšanas programmām, pirmo reizi uzsākot Bērnu grāmatu nedēļu Latvijā. Jaunās tradīcijas sākums ir 1.jūnijs, kas pazīstams kā Starptautiskā bērnu aizsardzības diena. 

Bērnu grāmatu nedēļas (pat mēneši) ir plaši pazīstamas visā pasaulē, piemēram, Amerikas Savienotajās valstīs šīs tradīcijas vēsture iesniedzas jau devītajā gadu desmitā, daudzās Eiropas valstīs lasīšanas veicināšanai un bērnu grāmatām veltītas nedēļu ilgstošas kampaņas tiek rīkotas vairāk kā 50 gadus. 

Pasākumu programma ar krāšņu notikumu sāksies pirmdien 1.jūnijā Vērmanes dārzā Rīgā. Sadarbībā ar Zviedrijas Karalistes vēstniecību un Tallink īpaši atzīmēsim 70. dzimšanas dienu vienai no spilgtākajām Astridas Lindgrēnes grāmatu varonēm - Pepijai Garzeķei. 

Iespēja laimēt 4 biļetes uz Stokholmu un grāmatizdevēju sarūpētas balvas noteikti iedvesmos bērnus un vecākus piedalīties Pepiju parādē. Plaša grāmatu apgādu programma paredzēta katrā no teltīm.

Aicinām iesaistīties publiskās bibliotēkas un grāmatnīcas kopīgu skaļās lasīšanas, stāstniecības un citu radošu aktivitāšu organizēšanā bērniem.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru