pirmdiena, 2014. gada 25. augusts

Sveiks lasītāj.

Lēnām Latvijā iesoļo rudens. Lietus līst arvien biežāk, vakaros agri jau paliek tumšs, bet īstenam grāmatu tārpam tagad tik lasīšanas prieki sākas.

Tēpēc arī mēs jūs aicinām pie sevis, lai varētu ievest jūs grāmatu pasaulē.
Mums ir netikai izglītojošā literatūra, bet arī izzinoša  un izklaidējoša.

Te jūs atradīsiet mūsu jaunākās grāmatas:

Mudina vecākus un skolotājus ieklausīties bērnos un palīdz saprast, ka bieži vien bērns nevis nevēlas, bet nevar kaut ko izlasīt vai uzrakstīt. Autores grāmatā piedāvā vairākus vingrinājumus gan smadzeņu darbības, gan valodas attīstībai, tāpēc šī grāmata ir lielisks palīgs kā skolotājiem, tā vecākiem.
Grāmatā pētītas pasaules tautu valodas, tradīcijas, paražas un tām piemītošās īpatnības. Kas vienai tautai pilnīgi dabīgs, tas citai var šķist galējs un pat aplams. Tāpēc nevar būt vienota stereotipa tautu sadzīvē. To galvenokārt nosaka areāls un vides apstākļi, kuro tauta mīt, un cilvēki tiem piemērojas. GRāmatā tas ir izklāstīts plaši un tēlaini ar daudziem spilgtiem piemēriem. Tā ir aizraujoša un izziņas bagāta lasāmviela.

Grāmata palīdzēs ielūkoties latviešu tautas mākslā, mācīties atklāt ornamenta simbolisko nozīmi un ikdienā izmantot latvisko zīmju spēku. Izdevums noderēs, lai izprastu latvisko dzīvesziņu, apgūtu zīmju valodu un saprastu latviešu tautas pastāvēšanas stipros pamatus.

Latviskajās rakstu zīmēs ir iekodēta daļa tik nozīmīgās latviskās enerģētikas un vēstošās informācijas, kas spēj ietekmēt katra latvieša dzīvi. Vienotā harmonijā ar Latvijas dabu un tautas raksturu katra zīme koncentrē attiecīgās izjūtas un domas.


Tagad ir pieejamas kartes par Latvijas rajoniem atsevišķi. Mērogs: 1 : 20 000
Literātes Marinas Varneres vārdiem, šī grāmata ir hibrīddarbs jeb komiska fabula trīs daļās, kas apvieno autobiogrāfiju, ceļojumu romānu, memuārus, pasaku, satīru un eseju. Tā sākas ar elēģiju savai mātei, kas slīgst vecuma demencē. Autore, cerībā atjaunot mātes atmiņas, dodas svētceļojumā uz mātes dzimto pilsētu Varnu. Tomēr pilsēta ir ļoti izmainījusies un visu vēl sarežģītāku padara uzmācīgi draudzīgās meitenes parādīšanās, kas sakās esot liela autores darbu fane, kas turklāt jau paspējusi nodibināt draudzību ar ekscentrisko māti...
Postmodernais romāns triptihs ir ap un par sievietēm – tomēr ne skaistajām veiksminiecēm, bet tām, par kurām mūsdienu populārā kultūra mēmi klusē. Beigu beigās, Ragana grāmatas nosaukumā nav nejaušība un grāmatā viss ir citādāk, nekā sākumā likās...
Naivs jauneklis sapņo par romantisku nākotni ar plaši atvērtām iespēju durvīm, bet nonāk Afganistānas kara ellē, kur spiests darīt visu, lai viņam vispār būtu kāda nākotne, bet šajā nākotnē nogalināt būs vieglāk nekā mīlēt. Gulagu pārcietis luterāņu mācītājs kalpo Dievam vientulībā, jo ciema ļaudis ar viņu nereti baidās pat sveicināties. Talantīgs pētnieks tūkstošgades mijā lolo domu par zinātnisku karjeru, bet, lai uzturētu ģimeni, kļūst par traktoru pārdevēju. Reiz slavens, bet nu atkarībā iestidzis žurnālists priecājas, jo atradis mūža lielo materiālu, nenojaušot to, ka viņu izmanto specdienesti.
Raganu prāvu laikmeta atbalsis, nāve un mīla Parīzē, gājiens uz klusuma valstību un noklausītu telefona sarunu, slepus nokopētu vēstuļu, īsziņu tekstu fragmenti, kuri pašam lasītājam jāliek kopā kā mozaīkas gabaliņi.
Kristīnes Želves debijas krājumā Meitene, Kas Nogrieza Man Matus lasāmi septiņi stāsti, sarakstīti jau pirms laba brīža – ap 2003. – 2004. gadu, tad arī daļa no tiem publicēti periodikā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru