trešdiena, 2014. gada 11. jūnijs

Daiļliteratūras jaunumi jūnijā


Aktrises Izoldes karjera negaidīti apraujas galvaspilsētas teātrī un viņai jāatgriežas lauku mājās, kur saimnieko māsa Olita. Izoldei jāmācās un jāsamierinās ar rāmu lauku dzīvi, bet tad viņa iepazīstas ar uzņēmīgo Laimoni.
Pēc Merienas neveiksmīgā kritiena uz geizera terases akmeņiem visas trīs viņas meitas atkal ir satikušās mātes mājās un viesnīcā Rotorua. Tur tagad saimnieko vecākā meita Anabella, kas ir zaudējusi savu meitiņu. Dzīve nav lutinājusi arī viņas māsu Ebigeilu, kura pret mātes gribu bija vēlējusies kļūt par aktrisi un devusies uz Velingtonu. Šķietami laimīga dzīve ir tikai vidējai māsai Olīvijai, kas ir precējusies ar bagāto un izskatīgo Alanu Hamiltonu. Vai viņas dzīve tiešām ir laimīga? Kādus pagātnes noslēpumus glabā pati Meriena un kā tie ir iespaidojuši viņas meitu un mazbērnu dzīvi? Vai Anabellas meitiņa tiešām ir gājusi bojā?
Varbūt kādai no sievietēm vēl izdosies labot pieļautās kļūdas...

Poļu rakstnieks Mikolajs Ložiņskis (1980) Latvijas lasītājiem pazīstams ar romānu Reisefieber (1/4 Satori, 2008), kas piedzīvojis daudzus tulkojumus arī citās valodās; mazajiem lasītājiem latviešu valodā pieejamas Ložiņska pasakas Būtnes bēg (Liels un mazs, 2011), par ko autors un tulkotāja saņēmuši arī Starptautisko Jāņa Baltvilka prēmiju. Autors Polijā līdzās lasītāju atzinībai saņēmis prestižo Paszport Polityki balvu – "par spoži izstāstītu mazu vēstures stāstu lielā vēstures stāsta ietvaros, par oriģinālu formu un atgādinājumu, ka nav labākas tēmas grāmatai kā paša ģimene".
Bendžamēns Malosēns ir profesionāls grēkāzis Veikalā. Ikreiz, kad parādās satrakots, neapmierināts klients, Bendžamēna pienākums ir iežēlināt viņu tiktāl, lai netiktu pieprasīta kompensācija par nekvalitatīvu preci. Vēl Bendžamēns ir daudzbērnu… brālis, jo māte savus bērnus bez sirdsapziņas pārmetumiem atstāj vecākā dēla gādībā. Un vēl viņa darbavietā parādījies maniaks spridzinātājs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru