pirmdiena, 2014. gada 10. februāris

Viena diena bibliotēkas dzīvē. Pirmdienas atskats:)

Hei hei!

Pirmdiena ir klāt un atkal darbos jārosās:)

Šodiena pagāja tik ātri, ka nespēju ne apskatīties apkārt, ka darba dienai beigas.

Tā kā mums šodien bija liela diena - atveda jaunās grāmatas, tad nu aprakstīšo šo procesu sīkāk kā tas notiek pie mums.

Esam metodiskā bibliotēka Rīgas skolotājiem. Un līdz ar to mūsu galvenie kritēriji grāmatu izvēlei ir tā lai skolotājs varētu gūt zināšanas, jaunas iedvesmas un kvalitatīvu atpūtu.

Parasti pasūtam caur grāmatu tirgotājiem Virja, tad nu pa interneta vadiem sūtam tik ziņas kādas nu grāmatas vēlētos.
Visu cītīgi sasūtot, sazvanāmies un uzzinām, kad nu mūsu pasūtījums tiks atvests. Un tā tieši iekrita pirmdienas dienā, t.i. šodien!

Sēžot sapulcē skats paveras tik uz pulksteni un nevaru vien  sagaidīt, kad būs lielā tikšanās ar grāmatu kaudzēm no kurām tik patīkami garos tipogrāfijas smarža, kad atverot grāmatu pretim smaidīs lielāki un mazāki burti.

Elpa aizraujas, kāds paskatās pa durvju spraugu...jā, jā bibliotēku vēlas!
Eh, bet ne tāpēc, ka ir atvestas grāmatas, bet tāpēc, ka vēlas paņemt kādu grāmatu sevis izglītošanai...

Nu nekas, gan jau. Apkalpoju vienu lasītāju, tad nākamo un tad pa durvīm ienāk lielas kastes aiz kurām ir arī to atvedējs, patīkams grāmatu pazinējs un tirgotājs.

Skriešus skrienu uz sapulču zāli, lai pasauktu kolēģes, lai varam visas baudīt šo brīdi, kad tiek atvērtas grāmatas, apskatītas, aptaustītas... viena ir mīksta kā samts, otra cieta un auksta, bet ne mazāk forša, cita tāda plāna...

Pēc dažām minūtēm vai stundas esam tikušas galā. Grāmatu vīrs uzraksta rēķinu un nu mēs varam mierīgi vēlreiz tās visas apskatīt un nest uz komplektēšanas nodaļu, kur katrā grāmatā tiks ielikts zīmogs un katra tiks aprakstīta sistēmā, lai sāktos grāmatas ceļš pie lasītāja. Lasītājs ieskatoties šeit - blogā - izvēlēsies kādu lasāmvielu no jaunumiem, nāks pie mums un būs LAIMĪGS MŪSU LASĪTĀJS.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru